Archetípus asztrológia

Mi az, ami történik, amikor kapcsolódunk?

Archetípus asztrológia.
Attól másabb, mint általában az asztrológia, hogy azt nézzük meg, hogy mit hoztál magaddal, mit kellene megélned és mit viszel el innen (ha elvégzed a magadnak szabott feladatokat).
Mindezt a születési képletből tesszük, ehhez segítségül használjuk az asztrológiai képeket, azaz a Symbolon lapjait. Emelett feltérképezzük a csakráid mezőt, azaz csakratérképet is adok.
1. alkalom: a születési képlet alapján jellemzés, miben vagy erős, milyen gyenge pontjaid vannak, mi az, amit használni tudsz a haladáshoz. Életed fontos területei: te magad, a pénzed, az egészséged, a munkád, felmenőid, választott családod
2. alkalom: fontos kapcsolataid, közelik és távolik, helyed a kisebb társaságokban, nagyobb közösségekben, tágabb családod, azaz a klán, ami meghatározza a tudattalan döntéseidet, és még ami neked fontos
3. alkalom: előrejelzés, rövid és hosszabb távú hatások, és az, ahogyan  mindez segít, vagy akadályozhat téged
A három alkalom együtt működik, nem nagyon szoktam csak egy alkalmat vállalni első találkozásra.
Születési képleted pedig így lesz:
Ami kellene a pontos számításhoz, ezeket kérlek szépen legalább egy héttel előtte küldd el, mert ezzel nekem legalább 4 óra csendes, koncentrált számolási, elmélkedési munkám van a találkozásunk előtt:
születési idő: év, hónap, nap és óra/perc (vagy nagyjából napszak), ha tudod és földrajzi hely
ezen kívül legalább 5 fontos dátum, ezek már csak év, hónap, nap:
– házasságkötés (ek) edeje, ha neked több volt
– gyerek(ek) születési ideje, ha vannak
– férj, élettárs születési deje
– apa, anya születési ideje
– ha van ilyen, akkor bármelyik szülő halála
– ha van: válás (a tiéd)
– ha van: gyerek halála (abortusz is)
– ha van: testvér születése
– ha van: neked fontos dátum, amit megjegyeztél, pld. diploma, fontos előző kapcsolat, költözés
Innen pedig az ismerető:

Archetipus, azaz jungiánus asztrológia

Carl Gustav Jung pszichiáter, analítikus kutatásait ismerve nem kell különösebben magyarázni, mit is jelentenek a személyiséget meghatározó archetipusok, mit jelent a szinkronicitás, a jungi álomfejtés. Jung esetében fontos tudni, hogy munkásságának köszönhetjük annak tudományos elfogadását, miszerint az ember spirituális igényei egészséges igények. Jung ismerte és használta az asztrológiában rejlő lehetőségeket.

Ami ebből számunkra most lényeges, az a szemlélet: azon felvetés elfogadása, ami szerint születésünkkel, létezésünkkel részesei vagyunk valami nagyobbnak, életünknek a biológiai létezésen túl is van értelme, szabályai, egyfajta eleve elrendezettsége, feladata.

Asztrológiai értelmezés szerint viselkedésünket, cselekedeteinket, viszonyulásunkat alapvetően meghatározza az, ahogyan a bennünk meglévő archetipusok alapján viselkedünk, viszonyulunk, ahogyan különböző szerepeinket, képességünk szerint megéljük.

Az, hogy az archetipusok hogyan jelennek meg bennünk, hogyan tudunk a segítségükkel eredményeket elérni, vagy hogyan gátoljuk önmagunkat, születésünk pillanatában megérkezik hozzánk. De nincs eleve kirendelt életút, lehetőségek, akadályok vannak, amelyeket saját születési képletünk alapján pontosan ismerhetünk, használhatunk.

Mindent összevetve: van 12 életterületünk (az egónktól a titkainkig), van 12 bennünk lévő jegy (a Kostól a Halakig), van 10 archetipus (a Holdtól a Szaturnuszig), amely mindegyike bennünk van. Egyediek, megismételhetetlenek attól vagyunk, ahogyan a születési képletünkben, azaz abban az évben, hónapban, napon, órában és percben, azon a földrajzi ponton a felsorolt összetevők éppen hogyan hatottak, közöttük milyen viszonyrendszer van, életünk lehetőségeit, gátjait pedig a folyton mozgó, tevékeny archetipus erőink hatása és ellenhatása befolyásolja.

Az archetipus asztrológia alapvetően egy önismereti játék, amelyben komolyan vesszünk önmagunkat, azt keressük, hogyan tudjuk kihozni a legtöbbet, miközben békét kötünk a bennünk rejlő gátló tényezőkkel.

Támaszt, útmutatót jelent, hozzájárul:

  • a stabil identitáshoz
  • jó társas, családi, munkahelyi kapcsolatokhoz
  • élettervezéshez
  • a bonyodalmak kezeléséhez
  • a lehetőségek ismeretéhez.

Az archetipus asztrológia nem kizárólag egyéni önismeret, alapul szolgál az üzleti asztrológiának is, amely saját pénzügyi, anyagi terünkön túl akár meglévő, alapítandó vállalkozásunk útvesztőiben is eligazít.

Az asztrológiai tanácsadás konzultációkat jelent, önismereti munka, azonban nem pszichoterápia, nem helyettesítheti azt.

Menü